Resultats de la cerca frase exacta: 10

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. rostidoria
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Botiga on es preparen i es venen menjars rostits (a la brasa, al forn, a l'ast, a la cassola, etc.) i també altres viandes, que poden ser emportats o consumits en el mateix establiment. [...]
2. pasta en un recipient
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de pasta elaborat coent tots els ingredients alhora en un mateix recipient. [...]
3. a l'establiment
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Manera de consumir aliments o begudes prenent-los en el mateix lloc on s'han comprat. [...]
4. vi de l'any
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Vi elaborat amb el raïm de la collita del mateix any en què es consumeix. [...]
5. civet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Guisat de llebre o d'una altra carn, generalment de caça, prèviament marinada, adobat amb vi negre, ceba i la sang del mateix animal. [...]
6. aliment de quilòmetre zero
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aliment que és consumit en el mateix lloc de producció o en un altre lloc molt proper, la qual cosa comporta molt poca despesa energètica en transport i conservació. [...]
7. ou a la cocota
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Ou cuit al bany maria, en un recipient individual, a foc suau fins a just sota el punt d'ebullició, que se serveix en el mateix recipient en què s'ha cuit. [...]
8. quallada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Postres elaborades pel resultat de coagular la llet amb un quall, animal o vegetal, que no s'escorre ni es manipula i que es consumeix fresc dins el mateix envàs on es coagula. [...]
9. laminador de formatge
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Estri que consisteix en un mànec i una fulla en forma de trapezi on hi ha una ranura tallant, que serveix per a fer talls de formatge prims i del mateix gruix passant-lo pla per damunt del formatge. [...]
10. formatge artesà
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge elaborat per un mestre artesà a partir de la llet procedent de bestiar de l'explotació pròpia o bé d'altres explotacions del municipi mateix o de municipis veïns i en què està limitada la utilització de diferents additius i ingredients. [...]